1. In limba romana, rucola se numeste voinicica si se mai foloseste si ca planta medicinala. Creste foarte rapid, iar semintele sale se mai folosesc drept condimente.
  2. Termenul de “rucola” provine din limba italiana.
  3. Rucola imbunatateste imunitatea, regularizeaza nivelul colesterolului in sange si are actiune antioxidanta.
  4. Cu foarte putine calorii si un gust intens, rucola este o planta pe care nu trebuie sa o ratezi cand esti la dieta.
  5. Rucola este o sursa bogata de fitochimicale, care combat celulele cancerioase. Desi ai zice ca este ruda cu salatele, rucola este de fapt din familia brassicaceae, iar asta o face ruda cu cruciferele: broccoli, conopida, varza. De aici si proprietatile sale puternice anti-cancer.
  6. Rucola este una din cele mai bune surse de vitamina K, o vitamina esentiala pentru sanatatea oaselor si a creierului.
  7. Ca si alte verdeturi, rucola este hidratanta si te ajuta, in special vara, sa te mentii in forma maxima.
  8. Rucola este un afrodiziac puternic. Romanii i-au descoperit calitatile si au folosit-o in combinatie cu lavanda, pentru a crea niste “potiuni ale dragostei”.
  9. Este foarte usor sa cultivi rucola: are nevoie de putina apa, creste in sol uscat si se dezvolta foarte rapid.
  10. Rucola este o planta anuala, ceea ce inseamna ca, la fel ca rosiile si ardeii, supravietuieste doar un sezon. Apoi, trebuie cultivata din nou.

 

Sursa: foodstory.ro