• 1 - 4 portii 10min 30min preparare
  • 2 - ½ ceasca linte alba
  • 3 - ½ ceasca faina de naut
  • 4 - ½ ceasca mazare / fasole mung
  • 5 - 1 ceasca orez basmati/ faina de orez
  • 6 - 10 fire coriandru
  • 7 - 1 frunza /vârf curry verde
  • 8 - 1 vf ghimbir
  • 9 - Sare
  • 10 - 1 lg psyllium -tarate integrale

Adai sunt mini clatite sau chiftelute plate indiene, folosite ca painici proteice pentru servirea supelor, dal-ului (sosuri pe baza de legume aperitiv) sau a tocanelor indiene de legume. Sunt foarte satioase si consistente, de aceea 1-2 clatite la o masa sunt suficiente pentru intreaga zi.
Le-am inclus in meniul ayruveda din programul meu Ayurveda Cooking in 4 module, ca o varianta de painici sanatoase, fara gluten, si foarte satioase pentru masa principala a zilei.

Adai (clatite/chiftelute plate cu linte)
4 portii 10min 30min preparare
½ ceasca linte alba
½ ceasca faina de naut
½ ceasca mazare / fasole mung
1 ceasca orez basmati/ faina de orez
10 fire coriandru
1 frunza /vârf curry verde
1 vf ghimbir
Sare
Pentru a lega compozitia si a-i da o textura am adaugat o lingura de tarate Psyllium de la Organic India Romania.
taratele de Psyllium integrale sunt larg folosite in medicina Ayurveda pentru a usura digestia si ca adjuvant in curele de slabire. Mai multe despre beneficiile sale puteti citi pe site-ul Organic India Romania, de unde le puteti si achizitiona.
https://organicindia.ro/produs/tarate-de-psyllium-integrale-organic/

Preparare:
½ din lintea si orezul se fierb in dubla cantitate de apa cu celelalte ingrediente si se lasa 4-5 ore sa se deschida. Daca aveti faina de orez, se adauga in etapa ulterioara cu faina de naut. Se dau prin blender cu mazarea prefiarta/ fasolea mung pana se face o pasta fina, apoi se incorporeaza faina de naut si se subtiaza dupa caz. Trebuie sa aiba consitenta aluatului de clatita. Apoi se intend foi subtiri in tigaie cu ulei inchins si se coc clatitele.
Se pot servi impreuna cu supa Khadi de iaurt cu turmeric sau chowder de legume sau cu chutney de tamarind sau dovleac dulce (de la Saveurs d’ Yveline http://www.yveline.ro).
Optional pentru topping: rucola si ghee

Pentru o siesta optima, incepeti sesinea de gatit cu un ceai ayurvedic Tulsi tot de la prietenii Organic India Romania cu cimbrisor sfant, ghimbir, lamaie sau ceai verde. Va veti relaxa, veti alibera stresul de peste zi si veti intra intr-o stare de bine propice ritualului pregatirii mesei.

O zi binecuvantata!
Raluca Vasile
coach wellbeing & Ayurveda Cooking