• 1 - Ingrediente
  • 2 - • 2 oua
  • 3 - • 250ml lapte
  • 4 - • 100 gr unt
  • 5 - • 1 lgt esenta de vanilie
  • 6 - • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 7 - • 300 gr faina
  • 8 - • 25 gr drojdie proaspata
  • 9 - • 1 lg zahar brun/miere
  • 10 - • 1 praf de sare
  • 11 - • 150 gr zahar brun
  • 12 -

Mod de preparare reteta Belgian Waffles

Maia:

Frecam bine drojdia cu 1 lgt zahar brun/miere si 100ml  lapte incalzit, adaugam faina putin cate putin, omogenizam si lasam la crescut la caldura.

Aluat:

Amestecam ouale, laptele, untul topit si esenta de vanilie.  Apoi adaugam maiaua dospita, omogenizam, amestecand cu grija sa nu ramana cocoloase.

Zaharul se adauga doar la final, inainte sa incepem sa le coacem.

Pregatim aparatul si coacem vafele turnand cate 5-6 linguri in forma de goffre.

 

Perfecte pentru micul dejun din week-end!