• 1 - 1l lapte de orez sau migdale
  • 2 - 1/2 kg de orez cu bob mare
  • 3 - 100g merisoare uscate
  • 4 - 150g zahar brun
  • 5 - 2 stelute anason stelat
  • 6 - 2 lingurite scortisoara
  • 7 - coaja rasa de la o lamaie
  • 8 - 1 baton sau 1 sticluta cu esenta de vanilie

O experienta pe care am denumit-o Descovering Cranberry sau Descoperirea merisorului, un ingredient pe care il iubesc si ador sa-l folosesc in retetele mele.
Am fost invitata zilele acestea de American Cranberry Association din Romania -Merisor American in calitate de health coach, food blogger&flavourist sa testez un meniu pe baza de merisor, un ingredient foarte sanatos, cu un bogat continut de antioxidanti, care ajuta circulatia, digestia si eliminarea toxinelor din organism. M-am intors in timp cu 10 ani, intr-o locatie in care am lucrat, mirifica, absolut de vis. Pe langa tot cadrul cald si “christmasy”, am degustat urmatoarele lucruri pe baza de merisor american, care m-au incantat si am sa incerc sa le dau o proprie interpretare catorva: supa de homar si vongole cu merisoare, chiftelute marinate cu salata de merisoare, briose, turta dulce cumerisoare, mere caramelizate, punch de merioatre si cel mai bun ceai de merisoare baut vreodata.
Iata cateva din retele mele anterioare cu merisoare:
http://bacaniaverde.ro/orez-cu-lapte-si-merisoare-piersici.…
http://bacaniaverde.ro/fursecuri-cu-merisoare.html
http://bacaniaverde.ro/chutney-de-mango-cu-anason-stelat.ht…

Acum despre budinca ayurvedica cu merisoare.
Budinca ayurvedica este un desert usor, lejer si cu multiple beneficii digestive. Pe scurt, un desert care ne da o stare de bine.
Ca sa fie si mai sanatos, puteti exclude zaharul brun si sa adaugati miere la final dupa plating.

Reteta este pe cat de simpla, pe atat de delicioasa:
Se fierbe orezul in 1l de apa simpla pana se inmoaie, cca 20min. Se scurge apa printr-o sita cu gauri mici si se adauga peste laptele preincalzit.
Se adauga merisoarele,anasonul si zaharul brun si se mai lasa pe foc mic cca. 15min. La final se adauga scortisoara si coaja rasa de lamaie.
Se portioneaza in cupe de servire precum cele folosite de mine.
Pentru un plus de aspect, se presara putin zahar brun deasupra si se caramelizeaza cu un brulee burner.

Sper sa va surprinda placut combinatia inedita dintre gustul dulce al budincii cu lapte si acrisorul merisoarelor.
Pofta buna si sa va fie bine!

budinca1

burner

burner2

pasta cu naut si canepa

ayurvedic rice pudding