• 1 - -500g fulgi de ovaz natur (fara zahar) sau cu fructe confiate
  • 2 - -1l apa fiarta
  • 3 - -100g stafide (daca fulgii au fost natur)
  • 4 - -100g nuci maruntite la cutit sau pisate ca pentru coliva
  • 5 - -la final adaugati 5-6 linguri de miere aromata ,dupa gust in compozitie sau deasupra cate o lingura dupa gust.
  • 6 - -puteti adauga condimente, scortisoara, nucsoara, anason, cate un varf de lingurita, dupa gust.

Budinca cu fulgi de ovaz este un mic dejun complet pentru cei mici, o gustare sau un desert sanatos plin de vitamine si satios, chiar si pentru cei mari. Este indicata si in curele de slabire, ca gustare.

Am descoperit aceasta reteta intre meniurile Ayurveda pe care le testez pentru un program viitor de wellbeing.

Iata ce va trebuie pentru a o prepara pentru intreaga familie.
Pentru 8 portii (150g copil/200g adult per portie recomandata).
-500g fulgi de ovaz natur (fara zahar) sau cu fructe confiate
-1l apa fiarta
-100g stafide (daca fulgii au fost natur)
-100g nuci maruntite la cutit sau pisate ca pentru coliva
-la final adaugati 5-6 linguri de miere aromata ,dupa gust in compozitie sau deasupra cate o lingura dupa gust.
Eu folosesc miere de tei sau salcam de la Apiland. www.apiland.ro
-puteti adauga condimente, scortisoara, nucsoara, anason, dupa gust. Astfel veti elimina pofta de mai mult dulce.

Se se adauga fulgii , stafidele si nucile peste apa fiarta intr-o cratita la foc mic si se lasa cca 5 min sa se omogenizeze.
Daca va place textura mai tare a fulgilor, ca la coliva, puteti lua cratita de pe foc si sa mestecati separat 5 minute compozitia pana se omogenizeaza.
O zi aromata!