• 1 - Ingrediente (cca. 10-12 burgeri):
  • 2 - • 1.5 kg carne tocata mixta porc+ vita
  • 3 - • 1 ardei rosu
  • 4 - • 1 ceapa
  • 5 - • 1 lingura pasta rosie de ardei sau 1 ardei iute rosu
  • 6 - • 2 oua
  • 7 - • 2 legaturi de patrunjel
  • 8 - • 2 linguri pesto cu busuioc (optional)
  • 9 - • 2 linguri condimente natural sau provence (cimbru, busuioc, oregano, tarhon, boia dulce)
  • 10 - • 4 linguri lapte (optional)
  • 11 - • sare, piper
  • 12 - • cascaval
  • 13 - • ulei pentru prajit

Chifteaua uriasa sau burgerul preferat al copiilor merge pentru pachetul de scoala, servici, merge si pentru picnic sau chiar ca masa principala cu o garnitura sau pur si simplu cu o salata. Pregatiti copiilor acest pachetel gustos acasa decat sa cumparati mezeluri cu compozitie incerta.

Ingrediente (cca. 10-12 burgeri):
• 1.5 kg carne tocata mixta porc+ vita
• 1 ardei rosu
• 1 ceapa
• 1 lingura pasta rosie de ardei sau 1 ardei iute rosu
• 2 oua
• 2 legaturi de patrunjel
• 2 linguri pesto cu busuioc (optional)
• 2 linguri condimente natural sau provence (cimbru, busuioc, oregano, tarhon, boia dulce)
• 4 linguri lapte (optional)
• sare, piper
• cascaval
• ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Curatati , spalati si tocati marunt ceapa si ardeiul rosu.
Puneti carnea intr-un bol mare.
Spargeti fiecare ou separat pentru a putea verifica prospetimea.
Peste carne presarati toate ingredientele plus ouale batute.
Amestecati pana obtineti o pasta omogena.
Formati chiftele de marimea dorita pe care le aplatizati intre palme si le prajiti in ulei.
Varianta mai sanatoasa este sa le coacem in cuptor pe folie de hartie cca 30 minute.
Se serveste in chifla,cu o felie de cascaval, un strat de sos de rosii, mustar, salata verde sis au ceapa verde taiata rondele.