Am primit de 1 martie o super surpriza si provocare in acelasi timp. O calatorie culinara in Italia.
Da, chiar da. O zi intreaga am tocat internetul in cautarea retetelor autentice de clatite italienesti.
De la Frittele in Florenta/Toscana, la Crespelle in Milano/nord si Testaroni in sud pe costa Amalfitana si in Sicilia. O propunere de la prietenii Tefal care mi-au adus toate ingredientele, inclusv tigaia acasa…vedeti de ce nu am putut-o refuza. Probabil au vazut si ei cate clatite zburatoare am facut la atelierele de gatit in iarna asta.
Așa ca dacă vreți sa veniți in echipa mea din campionatul de clătite, da-ți-mi un semn și ceva idei de călătorie in jurul clătitei italienești.

28279071_10214921012882301_3011551895230967514_n

28279269_10214921013042305_7327758322468635531_n

28279741_10214921012842300_826399556556217305_n

28378768_10214921012922302_2130277163658252691_n

Frittelle sunt niste chiftelute plate umplute cu somon, praz, spanac, zucchini , marara s ce legume aveti in casa.
28377943_10214921917424914_2945780888266598076_n

Crespelle sunt un fel de paste din clatite, taiate romb , precum crutoanele si apoi fierte. Se servesc cel mai adesea c sos pesto de casa. Am vazut recent o reteta de peste cu crutoane de paine in loc de seminte de pin, faramate la blender, cu frunze de busuioc, menta, spanac si creson, un catel de usturoi, sare, piper si gata.
Varianta mai de la sud este de canneloni sau testaroni de casa, umpluti cu spanac si ricotta sau cu ciuperci, spanac si mozzarela. Asta am facut eu. Variantele din sud mi s-au parut mereu mai gustoase, nu stiu de ce, probabil pentru ca imi amintesc de bella vitta si dolce far’ niente de acolo :)
28471332_10214924489049203_9013701291054235828_n

28467693_10214949016382371_6520359704807185161_n

Si in fine, Tartelle cu somon, desavarsirea retetelor pe baza de clatite cu somon, ca si gust si prezentare , va spun, este tarta acesta minunata cu somon 100g, capere-10boabe tocate, branza Philadelphia 100g, zucchini-1 buc, spanac-cateva frunze si marar.
28684857_10214933313109799_1401309253866461647_n

28468223_10214949015262343_5288132304572291811_n

Nu pot sa inchei fara clatita dulce. Recomandarea mea, sigur ar fi , tipic italiana, clatite cu inghetata de cirese amare, Amarena. Dar pentru ca e iarna si se apropie 8 martie, va recomand o varianta simpla raw, de clatita.
Clatita inima, cu pat de crema philadelhia, frecata cu o lingura de caco si una de miere. Cea mai buna si sanatoasa crema de cacao ever. Decor cu o cireasa din dulceata amarena si un bob de creme fresh.

28468730_10214949014982336_2327429490170968519_n

Doamne cate retete minunate si siple pentru mc dejun sau pachetel pentru servici sau pentru scoala se pot face din clatite. Si nu ca as fi eu vreo mare priceputa, dar la idei si creativitate ma pricep.
Las retetle complicate celor care stau mai mult timp in bucatarie.
Asa a fost anull trecut, va astept cu drag , pe toti prietenii mei de la atelierele de gatit.
17021523_10211657980708536_488711704841194671_n

17021962_10211657981388553_8220326495419932193_n

17022045_10211657981028544_1864894546560661846_n

17103757_10211657980908541_4701950545320073159_n
Mancati simplu, gustos si bun!
#IlovePancakes #FabricadeClatite #Tefal #IloveTefal