• 1 - -500 g faina
  • 2 - -4 oua
  • 3 - -250 g unt
  • 4 - -250 g zahar
  • 5 - -100 g mac
  • 6 - -coaja rasa de la 2 portocale
  • 7 - -100 ml suc de portocale
  • 8 -
  • 9 - -2 plicuri zahar vanilat
  • 10 - -esenta de rom
  • 11 - -1 plic praf de copt

O reteta delicioasa si rapida. AM facut-o de multe ori, e foarte practica si spornica.
Am invatat-o de la dna Pansy (Geta Cipaianu) care are mute retete bune si gustoase.

MOD DE PREPARARE:

-se freaca untul spuma ,se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana la incorporarea deplina ,apoi restul ingredientelor in ordine : ouale,coaja si sucul de portocale , macul,zaharul vanilat si faina (cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt ).
-se pune amestecul in forma tapetata cu hartie de copt,sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.
-se baga in cuptorul preincalzit la 200*C,iar dupa 20 de minute se reduce temperatura la 180*C.Se tine aproximativ o ora,sau pana trece proba scobitorii.
-se pudreaza cu zahar

chec cu mac si portocale