• 1 - 4 oua
  • 2 - 200 g faina integrala
  • 3 - 100g pudra proteica (de soia, mazare, quinoa. orez etc)
  • 4 - 100 g zahar brun muscavado sau 6 linguri de miere
  • 5 - O cana de suc de portocale (sau apa)
  • 6 - 2 linguri cacao
  • 7 - o mana de nuci maruntite
  • 8 - 100g alune +2 linguri cacao pentru nocciola
  • 9 - 50 ml ulei de cocos
  • 10 - un varf sare
  • 11 - 1 plic praf de copt
  • 12 - 1 fiola esenta de rom
  • 13 - coaja rasa de lamaie sau portocala

Ingrediente
4 oua
200 g faina integrala
100g pudra proteica (de soia, mazare, quinoa. orez etc)
100 g zahar brun muscavado sau 6 linguri de miere
O cana de suc de portocale (sau apa)
2 linguri cacao
o mana de nuci maruntite
100g alune +2 linguri cacao pentru nocciola
50 ml ulei de cocos
un varf sare
1 plic praf de copt
1 fiola esenta de rom
coaja rasa de lamaie sau portocala

Se bat albusurile pana se intaresc , apoi se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul .
Apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Se incorporeaza apoi romul,sarea, uleiul de cocos, sucul de portocale, nucile si coaja rasa. Se icorporeaza treptat faina si pudra proteica mestecand cu o spatula sau mixer de mana.

Se ia 1/4 din compozitie si se amesteca separat cu 2 liguri de cacao.
Setapeteaza tava cu o hartie de copt unsa cu ulei si se toarna in straturi compozitie, pe rand din aluatul initial si cate 1/2 linguri din cel cu cacao. Se lasa 35-40min la 180grade la cuptor. Pe la minutul30 se testeaza cu o scobitoare, daca iese usor e gata.

Nocciola de casa: 100g alune +2 linguri cacao+ 4 linguri de apa+ 1 lingura de zahar muscavado (eu folosesc Solaris). Iese cca150g nocciola de casa pentru servire peste felia de chec. O puteti pastra intr-un borcan cu capac ca sa nu se usuce.