E-mail: contact@bacaniaverde.ro | Telefon: +4 0721 241 027

Cheese cake cu visine

Ingrediente

Pentru baza: 175 g biscuiti digestivi 2 linguri zahar brun 30 g unt, topit

Pentru umplutura: 300 g branza mascarpone 150 g zahar zeama si coaja rasa de la o lamaie 142 ml frisca 12 g gelatina (praf) 2 albusuri de ou 300g visine

Pentru topping: 350 g visine, fara samburi 6 linguri zahar tava cu pereti detasabili

 

Mod de preparare

Pentru baza: Zdrobiti biscuitii si adaugati untul topit si zaharul, amestecand temeinic. Presati pe baza tavii si dati la rece pana se intareste.

Pentru umplutura: Mixati branza mascarpone, zaharul, coaja si zeama de lamaie. Bateti frisca si adaugati-o in compozitia de branza, amestecand din nou.

Amestecati gelatina cu 4 linguri de apa si lasati-o sa se umfle pentru cateva minute. Diluati-o din nou in cuptorul cu microunde sau la Bain-Marie. Separat, bateti albusurile pana se intaresc.

Lucrand foarte repede ca sa nu se aseze gelatina, adaugati-o in amestecul de branza, amestecand, apoi puneti si albusurile batute. Turnati tot amestecul peste baza de biscuiti si nivelati-l. Dati la rece pana se intareste.

Pentru topping: Turnati 150 ml de apa intr-o oala si adaugati visinele si zaharul. Aduceti la fierbere si gatiti pana se inmoaie visinele. Lasati-le sa se raceasca.

Scoateti cheesecake din frigider si, folosind o lingura, puneti amestecul de visine pe deasupra. Serviti imediat.

Eu am facut prima data reteta clasica, apoi am improvizat si am pus toate visinele in cheese cake. E delicioasa in ambele variante. Iubesc cheese cake-urile, si mai ales cele cu visine.

cheesecake cu visine 4 cheesecake visine 1 cheesecake visine 2 cheesecake visine 3

Lasă un răspuns