• 1 - Pentru Blat:
  • 2 -
  • 3 - -36 biscuiti petit beurre (eu am folosit biscuiti integrali, sunt mai sanatosi:)
  • 4 - -1/2 pachet de unt (100 g)
  • 5 - -1 lg scortisoara
  • 6 -
  • 7 - Pentru Crema:
  • 8 - -800 g branza philadelphia
  • 9 - -2 cesti piure de dovleac(copt si pasat cu blenderul)
  • 10 - -4 oua
  • 11 - -1 ceasca zahar
  • 12 - -1 ceasca frisca
  • 13 - -2 plicuri zahar vanilat
  • 14 - -coaja rasa de la o lamaie mica
  • 15 - -1/2 lg scortisara
  • 16 - -1 vf de cutit nucsoara
  • 17 - -1 vf de cutit cardamom
  • 18 - -30 ml lichior de portocale sau rom
  • 19 -

Trebuie sa va spun ca e prima reteta cu dovleac pe care am incercat-o. Pana acum nu am facut nici celebra placinta cu dovleac, nici fiert, nici la cuptor.

Reteta asta este cu dovleac copt, astfel dovleacul isi pastreaza dulceata si aromele desavarsite. Aproape ca-mi venea sa-l maninc asa gol cand l-am scos din cuptor. Si nu m-am abtinut sa iau o felie asa copt, simplu si cald, un desert minunat.

INGREDIENTE :

Pentru Blat:

-36 biscuiti petit beurre (eu am folosit biscuiti integrali, sunt mai sanatosi:)
-1/2 pachet de unt (100 g)
-1 lg scortisoara

Pentru Crema:
-800 g branza philadelphia
-2 cesti piure de dovleac(copt si pasat cu blenderul)
-4 oua
-1 ceasca zahar
-1 ceasca frisca
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie mica
-1/2 lg scortisara
-1 vf de cutit nucsoara
-1 vf de cutit cardamom
-30 ml lichior de portocale sau rom

MOD DE PREPARARE:

-se topeste untul si se amesca cu biscuitii macinati si scortisoara. Se tapeteaza o forma de tort cu folie de aluminiu,apoi cu amestecul de biscuti(pe fundul formei si pe laterale)

-se amesteca restul ingredientelor

-se toarna in forma peste coca de biscuiti ,este lichida,dar sa nu va fie frica si se da la cuptorul incalizt la 200*C.Forma se aseaza la randul ei intr-o tava in care am turnat apa fierbinte (baie-marin).

-se coace timp de 1 h-1h 1/2,aproximativ, depinde de cuptor,pana ce crema devine consistenta. Apoi o dam la rece pana a doua zi.

-o mancam de preferinta cu prietenii, eu asa fac! Ce e mult si dulce impart, tin la silueta :)

dovleac copt blat crema finish cheecake cu dovleac