• 1 - Chiftelute:
  • 2 - 1/2 kg carne tocata de porc
  • 3 - 1 ceapa
  • 4 - 2 catei de usturoi
  • 5 - 1 lingurita de cimbru maruntit
  • 6 - 1 ou
  • 7 - sare
  • 8 - piper
  • 9 -
  • 10 - Pentru piure de telina:
  • 11 - o telina de 200g
  • 12 - 2 cartofi medii
  • 13 - 50g lapte
  • 14 - sare
  • 15 - piper
  • 16 - cardamon
  • 17 - 1 lingurita zahar Pentru chutney de merisoare:
  • 18 - 100g merisoare proaspete sau congelate sau uscate (dar adaugam 1/2 din canttatea de zahar)
  • 19 - 50g zahar brun
  • 20 - 1 anason stelat
  • 21 - 1 baton scortisoare
  • 22 - coaja si zeama de la 1 lamaie

Dintotdeauna mi-au placut combinatia de dulce acrisor sarat. De aceea, chiftelutele cu dulceata de merisoare mi se pare o combinatie rafinata si delicioasa, una din preferatele mele.

Tot secretul este sa facem chiftelutele mici cat o inghititura, pentru a le servi dintr-o inghititura dupa ce le inmuiem in dulceata de merisoare.
Se pune carnea tocataintr-un bol mae, se adauga ceapa tocata marunt, oul crud, 2 catei usturoi maruntiti si apoi condimentele: cimbru, sare, piper.
Se fac chiftelute mici si se dau fie al cuptor pentru a inghiti mai purina grasime, fie in tigaie.
Se scot si se punpe un servet la odihna.

Intre timp se fierbe apa pentru piure, se taie telina in bucati si se lasa pe foc 15min , apoi se adauga si cartofii.
La final se blenduiesc cu sare, cardamon,zahar si lapte.

Pentru chutney de merisoare:
Merisoarele se pun pe foc intr-un vas neaderent pana se umfla merisoarele, cca 20min-30min.
Se adauga zaharul, zeama si coaja de lamaie, anasonul si batonul de scortisoara. Se mai lasa 15min sa scada si apoi se pune intr-un borcanel de sticla.

Se servesc dupa modul exemplificat.
Pofta buna!