• 1 - 5-6 dovlecei potriviti
  • 2 - 3 morcovi (sau nu)
  • 3 - 1 legatura patrunjel
  • 4 - praf de sare
  • 5 - piper
  • 6 - 3-4 catei usturoi
  • 7 - 300g faina (cat sa lege compozitia)
  • 8 - 2 oua
  • 9 - branza rasa sau ceapa cubulete (daca doriti)

Chiftelute delicioase de post (sau nu daca puneti ou) si pntru mofturosii de copii care nu mananca legume :)

Pentru cca 12-15 de chiftelute (pranzul pentru o familie):
5-6 dovlecei potriviti
3 morcovi (sau nu)
1 legatura patrunjel
praf de sare
piper
3-4 catei usturoi
300g faina (cat sa lege compozitia)
2 oua
branza rasa sau ceapa cubulete (daca doriti)

Dati dovleceii si morcovii pe razatoarea mare. Adaugati condimentele si patrunjelul.
Amestecati. Scurgeti bine de tot compozitia, dovleceii lasa multa apa!!!
Adaugati treptat faina si omogenizati pana devine un aluat gros, usor de modelat chiftelute moi turtite sau burgeri.
Prajiti pe fiecare parte pana capata o crusta crocanta. Mai dietetice sunt la cuptor stropite cu ulei de masline, pe o tava cu hartie de copt unsa in prealabil cu ulei.

Se servesc cu sos de iaurt cu tzaztziki (iaurt gras, castraveti rasi , usturoi , sare, piper). Sau tip burger cu guacamole sau tzatziki in loc de maioneza si salata tabbouleh.
O zi aromata!