• 1 - 2 pulpe de rata
  • 2 - 3-4 ramuri de cimbru proaspat
  • 3 - 2-3 catei de usturoi
  • 4 - 1 lingurita de piper negru macinat
  • 5 - 2 lingurite de sare grunjoasa
  • 6 - 2-3 buc anason stelat, cateva cuisoare
  • 7 - Zeama de la 1 portocala
  • 8 - Miere pentru crusta
  • 9 - 200g Vin alb
  • 10 - 200 ml. de grasime de rata sau ulei
  • 11 - Sos de foie gras

Preparare Confit de Rata:

Pentru ca pulpele de rata trebuie sa stea intr-un amestec de sare si condimente cel putin 8 ore, la frigider, va recomand sa incepeti prepararea la ceas de seara.

1. Se zdrobeste usturoiul, se toaca marunt frunzulitele de cimbru si se amesteca bine cu sarea si piperul macinat, anasonul, cuisoarele si vinul.

2. Pulpele de rata se spala cu apa rece si se freaca cu amestecul de sare si condimentele si vinul, se pune sarea ramasa deasupra si se la fezandat in punga de plastic cu sigiliu care se da la frigider peste noapte.

3. Grasimea de rata se topeste intr-o craticioara, fara sa se infierbante.Se toarna grasimea peste pulpele de rata, atat cat sa le acopere.
4. Pulpele de rata se gatesc la foc foarte mic in cuptor (130-150 de grade Celsius), atat cat e nevoie ca sa fie foarte patrunse, fara sa se rumeneasca deloc. Daca se observa ca grasimea are tendinta sa sfaraie sau sa formeze basici, se mai reduce focul. Se incearca gradul de gatire dupa 1-2 ore, daca o scobitoare patrunde carnea fara cea mai mica rezistenta, carnea e facuta.

5. Se scot din grasime, se pun intr-o tava, se ung cu un amestec de maiere, vin si zeama de portocala si se mai lasa 10 min la cuptor pentru crusta. Se servesc cu sos de foie gras si garnitura de cartofi, spanac baby,zucchini,sparanghel sau morcovi fierte sau trase la tigaie.

confit de canard

confit de rata, confit de canard