• 1 - Pentru baza:
  • 2 - 120 g unt la temperatura camerei
  • 3 - 160 g zahar
  • 4 - 5 ml esenta de vanilie
  • 5 - 2 oua, batute
  • 6 - 240 g faina
  • 7 - 10 g praf de copt un praf de
  • 8 - sare
  • 9 - 125 ml lapte
  • 10 - 100g rahat
  • 11 - 50g nuci pisate
  • 12 - optional 100g cacao dizolvata in apa calduta
  • 13 -
  • 14 - Pentru topping:
  • 15 - 100 g crema de branza Phuiladelphia la temperatura camerei
  • 16 - 250 g zahar pudra
  • 17 - 25 ml lapte
  • 18 - coaja rasa de lime
  • 19 -

Ingrediente

Pentru baza: 120 g unt la temperatura camerei 160 g zahar 5 ml esenta de vanilie 2 oua, batute 240 g faina 10 g praf de copt un praf de sare 125 ml lapte, 100g rahat, 50g nuci pisate

Pentru topping: 100 g crema de branza Phuiladelphia la temperatura camerei 250 g zahar pudra 25 ml lapte, daca doriti coaja rasa de lime.

Mod de preparare

1. Mixati untul si zaharul impreuna pana se omogenizeaza.

2. Adagati esenta de vanilie, sarea si ouale batute, treptat si mixati bine.

3. Puneti faina si praful de copt si turnati laptele, cate putin, alternativ si mixati de fiecare data. Adaugati rahatul si nucile taiate bucatele mici si amestecati usor cu o lingura. Daca doriti aroma de cioco, adaugat 100g cacao.

4. Cu o lingura, puneti amestecul in tava de cupcakes. Umpleti fiecare chesa doar pana la jumatate. Dati la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute sau pana cand sunt gata. Scoateti-le si lasati-le sa se raceaca.

4. Mixati crema de branza cu zahar  pana devine cremoasa. Adaugati zaharul si laptele si mixati pana ce obtineti o compozitie ferma si cremoasa. Adaugati coaja rasa de lime.

2013-12-22 14.02.59

cupcakes