• 1 - INGREDIENTE:
  • 2 -
  • 3 - Pentru pandispan:
  • 4 - 4 oua
  • 5 - 120 g zahar
  • 6 - 60 g faina
  • 7 - 60 g faina (pentru ingrosare la final)
  • 8 -
  • 9 - Pentru sirop:
  • 10 - 150 ml apa
  • 11 - 30 g zahar
  • 12 - coaja de lamaie
  • 13 - 50 ml limoncello
  • 14 - Crema de vanilie:
  • 15 - 5 galbenusuri+sepaat albusuri batute
  • 16 - 100 g suc de lamaie
  • 17 - 50 g zahar
  • 18 - 100 g unt
  • 19 - Pentru crema al limone:
  • 20 - 500 ml lapte
  • 21 - 120 g zahar
  • 22 - 2 galbenusuri
  • 23 - 80 g faina
  • 24 - 2 lamai
  • 25 -
  • 26 - Pentru umplutura:
  • 27 - 100 ml frisca
  • 28 - 50 ml limoncello
  • 29 -
  • 30 - Pentru glazura
  • 31 - 100 ml frisca
  • 32 - 100 ml lapte

INGREDIENTE:

Pentru pandispan:  4 oua  120 g zahar  60 g faina  60 g faina (pentru ingrosare la final)

Pentru sirop:  150 ml apa  30 g zahar  coaja de lamaie  50 ml limoncello Crema de vanilie:  5 galbenusuri+sepaat albusuri batute  100 g suc de lamaie  50 g zahar  100 g unt Pentru crema  al limone:  500 ml lapte  120 g zahar  2 galbenusuri  80 g faina  2 lamai

Pentru umplutura:  100 ml frisca  50 ml  limoncello

Pentru glazura  100 ml frisca  100 ml lapte

PREPARARE

Pandispanul

Amestecati galbenusurile si zaharul. Adaugati faina.

Bateti albusurile si incorporate-le in compozitia de galbenusuri cu o lingura mare.   Puneti compozitia in formele de delizie unse cu ulei si presarate cu faina.   Incingeti cuptorul la 180° pentru circa 15-20 minute.   Lasati sa se raceasca. Preparati  crema al limone. Omogenizati galbenusurile si zaharul intr-o oala. Adaugati sucul de lamai.. Puneti oala la foc scazut si mestecati la 80°. Cam in 5minute amestecul isi va schimba consistenta.  Indepartati de pe foc si adaugati untul. Amestecati si lasati sa se raceasca.

Preparati crema pasticcera al limone.

Amestecati laptele caldut cu coaja de lamaie si lasati sa se raceasca. Omogenizati galbenusurile si zaharul.  Adaugati faina.   Adaugati apoi laptele racit cu coaja de lamaie. Puneti amestecul pe foc si amestecati 5minute pana isi schimba consistenta.   Lasati crema sa se raceasca.

Pregatiti dresingul (bagna) pe foc din apa, zahar si coaja de lamaie. Lasati-l sa se raceasca si apoi adaugati limoncello. Amestecati cele 2 crème la rece.

Adaugati 100g frisca si limoncello.

Umpleti formele cu crema cu ajutorul unui sac de patisserie. Insiropati cu dresingul (bagna).

In crema ramasa adaugati frisca si lapte pentru a obtine o crema lichida pe care o turnati peste formele coapte.

delizia1delizia2  delizia4delizia6  delizia5delizia3delizia7delizia8  Delizzia al limonedelizia