• 1 - 450g iaurt
  • 2 -
  • 3 - 150g zahar
  • 4 -
  • 5 - 100g ulei
  • 6 -
  • 7 - 200g merisoare
  • 8 -
  • 9 - Esenta vanilie
  • 10 -
  • 11 - 2 oua
  • 12 -
  • 13 - 1lg cu varf bicarbonat de sodiu
  • 14 -
  • 15 - Zeama lamaie
  • 16 -
  • 17 - Faina integrala cat cuprinde (cca. 600g)

O reteta de fursecuri spornice si sanatoase. Eu am lucrat cu faina integrala si au iesit usor maronii.

Le-am pudrat cu cocos pe deasupra.

Cum se prepara:

Amestecam iaurtul cu zaharul,pana cand acesta se topeste partial. Adaugam esentele, ouale, praful de sare, bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie, uleiul si faina cat cuprinde (aluatul trebuie sa fie usor lipicios, nu foarte tare).

La sfarsit adaugam stafide sau merisoare in cazul meu.

In reteta originala se mentiona ca la prepararea fursecurilor sa ungem mainile cu ulei .La mine nu a fost nevoie, aluatul nu s-a lipit. Rupem aluat cam cat un ou si formam fursecuri rotunde, usor aplatizate, mai groase decat cele obisnuite. Tapetam tava cu hartie de copt si punem fursecurile.

Dam la cuptor la foc mic, pana se rumenesc frumos cca 10-15min. Vor fi niste fursecuri crocante la exterior si moi la interior.

fursecuri cu merisoare 1 2 4 5