• 1 - •500 g carne de vita
  • 2 - •2 cepe
  • 3 - •2 catei de usturoi
  • 4 - •2 ardei
  • 5 - •un ardei iute
  • 6 - •un morcov
  • 7 - •o cutie de rosii in suc propriu (200 g)
  • 8 - •2 frunze de dafin
  • 9 - •o lingurita chimen
  • 10 - •o lingurita pasta de ardei (sau boia dulce)
  • 11 - •2 cartofi
  • 12 - •200 ml vin rosu
  • 13 - •ulei, sare si piper
  • 14 -

Mod de preparare

Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita si, dupa ce acesta s-a incins,
adaugam ceapa si usturoiul tocate. In momentul in care observam ca ceapa incepe
sa devina sticloasa, adaugam carnea de vita taiata cubulete mici. Deoarece
fierbe mai repede si este mai frageda, pentru gulasul unguresc ar fi de preferat
sa folosim o carne de vitel. Calim cubuletele de vita alaturi de ceapa pana cand carnea

isi va schimba culoarea, devenind mai albicioasa.
Lasam in continuare gulasul de vita sa fiarba la foc mic pana cand se fierbe
carnea, dupa care adaugam ardeiul taiat in fasii mai mari si cartofii taiati
taraneste (bucati mari). Completam cu apa calduta (sau supa), cam cat sa
depaseasca cu doua degete gulasul. Pentru a se fierbe si cartofii, mai lasam
gulasul sa fiarba la foc mic inca 15-20 de minute.

2013-07-25 16.34.22 2013-07-25 16.36.18 2013-07-25 16.37.092013-07-25 16.40.02