• 1 - 1l lapte 3,5%
  • 2 - 250ml smatana dulce pentru gatit
  • 3 - 100gr. amidon alimentar
  • 4 - 40ml. apa de roze
  • 5 - *) zahar-optional, dupa preferinta (mierea este mai sanatoasa la final)

Este unul din deserturile mele preferate, insa abia de curand l-am preparat pentru prima data.

Pot sa va spun ca iese mult mai bun acasa, mai ales ca poti pune cat fistic si miere poftesti:)

Plus ca ingredientele sunt ieftine si disponibile.

Intr-o cratita de amesteca bine amidonul cu apa de flori de portocal si cu putin lapte caldut.
Separat, se pun pe foc restul de lapte amestecat cu smantana  amestecandu-se foarte bine cu telul, pana ce toastul se omogenizeaza in crema. Cand incepe se fiarba se adauga amestecul cu amidon si se bate in continuare cu telul pana se ingroasa.
Se scoate pe un platou si se servesc deasupra cu felii de banana, miere si fistic maruntit sau nuci.

Este mai bun rece, deci lasati Kashta cca. 1 h la rece!

Un rasfat de duminica, rasfatati-va simturile!

Cu drag,

Raluca

 

 

kashta libaneza

kashta libaneza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

2

 

kashta