• 1 - •75 g migdale macinate
  • 2 - •115 g zahar pudra
  • 3 - •2 albusuri de ou batute spuma tare
  • 4 - •15 gr cacao
  • 5 - •1 praf de sare
  • 6 - Ptr cremă :
  • 7 - -100 g ciocolată albă rasă
  • 8 - -60 ml frișcă
  • 9 - -30 g unt
  • 10 - -o lingură de migdale tocate
  • 11 - -2-3 picături de esența de migdale.

De la inceput va spun ca aceasta reteta este destul de pretentiosa, adica nu este genul de reteta unde arunci toate ingredientele intr-un bol si le amesteci.

In primul rand pentru aceasta reteta aveti nevoie de pudra de migdale. Ideal ar fi sa gasiti in comert aceasta pudra pentru ca migdalele sunt maruntite mai fin iar macarons vor iesi mai fine la suprafata. Daca nu reusiti sa gasiti pudra de migdale, cum nici eu nu am gasit, puteti s-o faceti si voi acasa din migdale decojite pe care sa le bagati la robot si sa le maruntiti cat mai bine posibil. Dupa ce le maruntiti trebuiesc neaparat cernute si apoi cantarite. Procedati la fel cu zaharul pudra si cacaoa. Intai le cerneti si apoi le cantariti.

In al doilea rand trebuie sa aveti mare grija cu albusurile. Nu trebuie sa fie nici o picatura de galbenus in albusurile pentru macarons si neaparat bolul si mixerul trebuie sa fie foarte curate si fara urma de grasime.

In ultimul rand trebuie sa aveti grija cum amestecati albusurile batute cu ingredientele uscate. Incorporati usor ingredientele solide in albusuri, amestecand de jos in sus, cu miscari largi. La final aluatul trebuie sa curga si sa fie lucios. Macarons trebuie neaparat sa stea la temepratura camerei, dupa ce au fost formate, pentru a forma o crusta deasupra si astfel veti obtine piciorusul caracteristic. Daca urmati acesti pasi si daca aveti inceredere in voi, va vor reusi.

Se lasa cca. 10-15min la cuptor la 180grade.

Daca nu va ies din prima,si exista aceasta posibilitate, nu va demoralizati, incercati-o din nou si dupa 2-3 incercari veti deveni experti in macarons. Nici mie nu mi-au iesit din prima (aveti dovada primelor mele macarons cu cacao semiarse:). Dar am insistat si mi-au iesit din ce in ce mai bine. Cele cu lime imi ies divine :).

Primele mele macarons, semiarse, unele au iesit tari ca pricomigdalele (prea mult zahar)…. :(

046 2013-12-22 14.03.13  2013-12-22 14.04.182013-12-22 14.03.32

 

Cum imi ies acum macarons:)

2014-01-18 08.28.40 2014-01-18 08.28.50 2014-01-18 08.42.28 2014-01-18 09.09.23 2014-01-18 09.09.31 2014-01-18 10.43.552014-01-18 10.56.05  2014-01-18 10.56.31