• 1 - 2 vinete potritvite
  • 2 - 300g mozzarella maturata (de pizza)
  • 3 - 300g suc de rosii
  • 4 - busuioc
  • 5 - sare
  • 6 - piper
  • 7 - 3lg ulei
  • 8 -

Este preparatul meu preferat din bucataria italiana. Usor, satios si fin.

Va veti indragosti de melanzzane al parmigiano sau vinete cu parmesan in traducere.

Ingredientele pentru aceasta reteta sunt:

2 vinete potritvite

300g mozzarella maturata (de pizza)

300g suc de rosii

busuioc

sare

piper

3lg ulei

 

Mo de preparare:

Se taie vinetele rondele de 1cm si se lasa 15min in apa fierbinte.

Se scot si se scurg pe o farfurie, se presara sare si piper si se perpelesc pana se inmoaie usor intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.

Se tapeteaza o tava medie adanca de cuptor cu ulei. Se pune un rand e rondele de vinete, un rand de mozarela, sos de rosii si busuioc, apoi al doile rand de vinete, mozzarella si sos de rosii, si al3- lea rand e vinete, mozzarella si sos de rosii.

Se lasa 30min la cuptor pana se topeste mozzarella si capata o usoara crusta. Se serveste cald.

Pofta buna!