• 1 - Ingrediente ( 4 portii):
  • 2 - • 400 g melcisori
  • 3 - • 600 ml apa
  • 4 - • 50 ml sirop din compotul de ananas
  • 5 - • 100ml lapte
  • 6 - • 100 g ciocolata alba (optional)
  • 7 - • 8 felii ananas (din compot)
  • 8 - • 4 lg cu varf fulgi de nuca de cocos
  • 9 - • 1/8 lg sare
  • 10 - • 1 lg esenta rom (optional)
  • 11 -

Cred ca ati mancat macar o data macaroane cu branza, miere si nuci, ei bine am inlocuit nucile cu ananas pentru un gust exotic si o nota de vara. Pebtru mai multe culori puteti folosi melcisori cu diverse arome.

Ingrediente ( 4 portii):
• 400 g melcisori
• 600 ml apa
• 50 ml sirop din compotul de ananas
• 100ml lapte
• 100 g ciocolata alba (optional)
• 8 felii ananas (din compot)
• 4 lg cu varf fulgi de nuca de cocos
• 1/8 lg sare
• 1 lg esenta rom (optional)

Mod de preparare:
1. Pune sirop din compotul de ananas, apa si sarea intr-un vas, cand da in clocot adauga melcisorii si lasa sa fiarba 6 minute la foc mic.
2. Opreste focul, ia pastele, scurge-le, pune apa rece cat sa le cuprinda, invarte o data in vas si scurge-le imediat.
3. Pune ciocolata rupta in bucati, laptele si 4 felii de ananas taiate cubulete, amesteca usor apoi adauga 2 lg cu varf nuca de cocos si esenta de rom si amesteca iar.
4. Pune pastele intr-un inel detasabil si lasa 5-10 min sa se racoreasca. Pune restul de nuca de cocos deasupra si orneaza cu restul feliilor de ananas.