Se apropie sezonul sarbatorilor.
Daca este o amintire legata de acasa, aceea este mirosul de mere si dovleac copt cu scortisora.
Un desert pe cat de simplu si la indemana, pe atat de sanatos si jucaus, incat il puteti fce alaturi de cei mici.Noi asa am acut la atelierele “Pachetelul pentru Scoala”.

Acestea sunt deserturi fara zahar, foarte gustoase, si de post in acelasi timp.
Pasii sunt simpli:

Pentru mere coapte:
Se spala merele, se scobesc cu instrumentul de scos miezul si se pun pe tava acoperita de hartia de copt.
Se presara scortisoara in scobitura si apoi se adauga stafidele hidratate in prealabil 1-2 ore in apa.
Se lasa 30min la cuptor la 180grade pana sunt rumene. Se servesc cu o lingurita de miere #Apiland si/sau cu o lingura de smantana grasa deasupra.

Pentru dovleacul copt:
Eu folosesc dovleac placintar, este cel mai aromat, are o aroma de castan cand este copt.
Daca folositi dovleac bostan,si doriti un gust mai aromat, e nevoie sa-l mai indulciti in prealabil cu zahar brun. EU folosesc pentru copt zahar Muscovado de la #Solaris, care are o aroma de caramel si cafea.
Se spala dovleacul, se portioneaza feli si se presara scortisoara, nuci, stafide si ce va doriti ca arome.
Se lasa cca 1ora la cuptor la 180grade.
Se serveste cu miere de tei sau salcam pentru aroma, si pentru degustare se poate servi cu felii de branza de capra maturata Tome de la Preotescu, crescator de capre din Balotesti.