• 1 - Ingrediente:
  • 2 - 3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui, sau porumb)
  • 3 - 2 lingurite de sambal oelek (sau pasta de ardei iuti)
  • 4 - 2 catei de usturoi, pisati
  • 5 - 1 piept de pui, circa 300 g, taiat cubulete
  • 6 - 12 creveti medii cruzi, circa 200 g in total, decorticati
  • 7 - 3 cepe verzi, tocate
  • 8 - 500 g orez fiert, rece
  • 9 - 2 linguri de sos de soia
  • 10 - 4 oua
  • 11 - 2 rosii taiate feliute
  • 12 - 1/2 castravete, taiat rondele

Am gatit aceasta reteta, reteta lui Radu! Si e senzationala!

In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil, cea mai cunoscuta reteta indoneziana. Exista in extrem de multe variante, dar toate au in comun folosirea orezului gatit anterior.

Ingrediente:
3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui, sau porumb)
2 lingurite de sambal oelek (sau pasta de ardei iuti)
2 catei de usturoi, pisati
1 piept de pui, circa 300 g, taiat cubulete
12 creveti medii cruzi, circa 200 g in total, decorticati
3 cepe verzi, tocate
500 g orez fiert, rece
2 linguri de sos de soia
4 oua
2 rosii taiate feliute
1/2 castravete, taiat rondele

nasi goreng1 nasi goreng2 nasi goreng3 nasi goreng4