Stiai ca felul in care iti aranjezi produsele alimentare si intreg continutul frigiderului poate spune foarte multe lucruri despre tine si despre stilul tau de viata?

Dacă nu ai acordat până acum mare atenție modului în care îți organizezi mâncarea în frigider ai făcut o mare greșeală.
Depozitarea necorespunzătoare a alimentelor afectează gustul, nutrienții și chiar duce la degradarea lor mai rapidă.
Mancarea pe care o consumi trebuie sa fie bogata in nutrienti si vitamine care sa iti hraneasca organzmul in fuctie de consumul tau zilnic de energie.
Produsele cu un continut ridicat de zahar si de chimicale nu fac altceva decat sa iti secatuiasca energia – astfel de produse, consumate si la inceputul zilei, te fac sa fii mai putin incarcat de energie.


Iată cum trebuie să organizezi alimentele în frigider:

Temperaturi scăzute
Temperatura ideală într-un frigider trebuie să se încadreze între 0 și maxim 4 grade. Această temperatură previne apariția bacteriilor care strică alimentele.


Rafturile superioare

Pe rafturile superioare este bine să păstrezi alimentele care nu necesită gătire. Băuturile, mezelurile, verdeața.

Pe ușă
Rafturile de pe ușă au cea mai ridicată temperatură. Aici poți depozita alimentele cu conservanți naturali sau sintetici, care prezintă un risc foarte mic de a se strica și băuturile. Nu este un loc potrivit pentru ouă și produse lactate.

Rafturile de jos
Cu cât raftul este mai jos cu atât temperatura este mai scăzută. Aici este bine să păstrezi carnea crudă ambalată corespunzător, ouăle, lactatele sau peștele.

Fructele și legumele
Pentru acestea există un compartiment separat. Greșeala cea mai frecventă constă în faptul că le punem la un loc. Nu este bine ca legumele să stea lângă fructe pentru că acestea din urmă elimină anumite gaze care duc la deteriorarea legumelor.

Congelatorul

Această parte a frigiderului nu este destinat produselor deja congelate. Poți depozita acolo alimente preparate pe care le vei folosi mai târziu cum ar fi, spre exemplu, un sos pentru paste sau o supă de pui.

Produse care nu se țin în frigider
Pâinea, roșiile, dovleacul și măslinele nu se țin în frigider. Tomatele își pierd aroma și se înmoaie dacă sunt ținute la rece.

Curățenia

Dacă speli o dată pe lună frigiderul previi apariția bacteriilor.

Pentru o prezentare vizuala te rog sa urmaresti video testimonialul urmator:
https://www.youtube.com/watch?v=a7oQULzSKbM
#Organizareafrigiderului #EducatieAlimentara #NuRisipeiAlimentare #Foodrevolution #Flanco

Fericirea vine dintr-un corp si o minte sanatoasa!
Raluca Vasile
Consultant Wellbeing si Nutritie
Ambasador Food Revolution in Romania,
program de educatie alimentara initiat de Jamie Oliver

Tu ti-ai fotografiat in minte imaginea frigiderului tau? :) Poate incepi de acum.
frigider_05-1024x768