• 1 - Ingrediente:
  • 2 - • 1 l de lapte proaspat
  • 3 - • o cescuta cu orez
  • 4 - • o lingura cu zahar
  • 5 - • optional: 100 gr merisoare/piersici
  • 6 - Pentru sirop:
  • 7 - • o cescuta cu apa
  • 8 - • 2 linguri cu zahar
  • 9 - • 100 gr merisoare/piersici
  • 10 - • o jumatate de lingurita cu scortisoara

Ingrediente:
• 1 l de lapte proaspat
• o cescuta cu orez
• o lingura cu zahar
• optional: 100 gr merisoare/piersici
Pentru sirop:
• o cescuta cu apa
• 2 linguri cu zahar
• 100 gr merisoare/piersici
• o jumatate de lingurita cu scortisoara

Mod de preparare:
Orezul (spalat in prealabil sau deja fiert in 1l apa si scurs) il punem in vasul de fiert impreuna cu laptele si zaharul. Omogenizam si inchidem capacul.
Dupa ce orezul este fiert, optional se pot adauga cateva merisoare sau piersici decojite.
Intre timp, intr-o craticioara adaugam zaharul si apa penrtu sirop. Le fierbem la foc mic pana ce zaharul este topit complet iar siropul format incepe sa se ingroase. Adaugam scortisoara si merisoarele sau piersicile si continuam fierberea pentru inca 5 minute aproximativ.
Servim orezul cu lapte in boluri, impreuna cu siropul si scortisoara.