• 1 - 1/2 kg ficat de pui
  • 2 - 2 foi dafin
  • 3 - 1 ceapa
  • 4 - 2 catei usturoi
  • 5 - 10 boabe piper
  • 6 - 1 pahar vin alb sau bere (iese mai fin cu vin)
  • 7 - sare
  • 8 - piper
  • 9 - 4lg ulei de masline
  • 10 - 50g unt
  • 11 -
  • 12 - Pentru dulceata de merisoare:
  • 13 - 100g merisoare proaspete sau congelate
  • 14 - 50g zahar brun
  • 15 - 1 anason stelat
  • 16 - 1 baton scortisoara
  • 17 - coaja si zeama de la 1 lamaie

O gustare simpla, de efect cand te iau musafirii pe nepregatite si foarte rafinata.

Pateul
Se pun ficateii la prajt cu 4lg de ulei de masline. Se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la inabusit 10min.
Se adauga foile de dafin, piperul, sarea si paharul de vin si se mai lasa 15min.
Se scot file de dafin si se da compozitia in vasul de blender cu untul pana se face o crema fina moale.
Se pune intr-un bol si se da la frigider 2-3 ore.

Dulceata de merisoare
Se pun merisoarele pe fon intr-un vas neaderent si se lasa pana se umfla merisoarele cca 20-30min.
Se adauga zaharul, anasonul, lamaia rasa sau bucati si batonul de scortisoara.
Se mai lasa 10min sa se omogenizeze si se pune fierbinte intr-un borcan de sticla.

Mod de servire
Se intinde pateul pe felii mici de paine prajita sau felii de baghete date la cuptor.
Se adauga cate un varf de duceata de merisoare.
Se serveste imediat.

Combinatia de dulce acrisor cu sarat este delicioasa.
Pofta buna!