• 1 -
  • 2 -
  • 3 - pere mari 4 bucati
  • 4 - vin rose 400 ml
  • 5 - zahar brun 150 g
  • 6 - scortisoara
  • 7 - anason
  • 8 - cuisoare

Un desert de sezon gustos si rafinat! L-am incercat prima data azi, de 8 martie pentru ca auzisem ca e un desert rafinat in Franta.

Trebuie sa va spun ca, desi e foarte simplu de facut, mi-a depasit asteptarile la nivel de gust si prezentare.

  • Alegem pere mari coapte, dar tari. Curatam perele de coaja dar pastram codita. Putem sa le curatam de tot, sa le taiem pe lung in jumatati si sa curatam semintele, sunt mai estetice la prezentare.
  • Intr-o craticioara punem vinul,zaharul brun, batoanele de scortisoara, anasonul si cuisoarele.
  • Lasam pe foc pana se topeste zaharul si apoi scufundam perele in vin (putem sa le fierbem 5-10min in prealabil daca  sunt mai tari, necoapte).Le lasam sa fiarta circa 5 minute doar atat cat sa se inmoaie putin si sa preia aromele.
  • Scoatem perele pe un platou si le lasam deoparte. Fierbem vinul in continuare pana se ingroasa si se caramelizeaza usor capatand consistenta unui sos.
  • Turnam sosul peste pere, lasam sa se raceasca apoi servim. Eu am adaugat si un decor de frisca cu scortisoara, la fel de bine merge o crema de branza Mascarpone frecata cu nuci, menta sau fistic.
  • pere in sos de vin