• 1 - 3-4 ardei copti capia taiati fasii
  • 2 -
  • 3 - 100g telemea de oaie maturata rasa sau cubulete (reteta e cu cubulete)
  • 4 -
  • 5 - 2lg ulei
  • 6 -
  • 7 - 1-2 lg otet
  • 8 -
  • 9 - sare
  • 10 -
  • 11 - piper
  • 12 -

Reteta asta am invatat-o in copilarie la bunicii de la Cogealac, un sat unde e o mare comunitate de
armani macedoneni, ciobani vechi cu traditie unde inca se mai pastreaza retetele vechi satesti din Dobrogea. De altfel Cogealac este situat pe o colina ce da spre prima cetate greceasca din DObrogea, cetatea Histria.

Reteta aceasta e macedoneasca, simpla si delicioasa, se prepara in 5 minute. Poate fi intalnita adesea in diferiete forme si in Grecia.

Pentru o portie:

2 ardei copti
branza veche de oaie buna
sare, piper, otet, patrujel
Cam asta e tot in reteta ciobaneasca macedoneasca.

In reteta greceasca, este o tocana de ardei si tomate, la care se adauga ceapa, patrunjel si uneori pui. La final se presara cu branza sarata.

Pofta buna!

646x404

IMGP7454-1

Picture 118