• 1 - Ingrediente 4 portii:
  • 2 - -1 crap de 1kg
  • 3 - -2 cepe mari
  • 4 - -1 ardei capia mare (sau verde)
  • 5 - -200g suc de rosii sau o rosie mare grasa
  • 6 - -1 ardei iute rosu mare
  • 7 - -sare, piper, cimbru
  • 8 - -1 legatura patrunjel verde
  • 9 - -3-4 catei de usturoi

Ingrediente 4 portii:
-1 crap de 1kg
-2 cepe mari
-1 ardei capia mare (sau verde)
-200g suc de rosii sau o rosie mare grasa
-1 ardei iute rosu mare
-sare, piper, cimbru
-1 legatura patrunjel verde
-3-4 catei de usturoi

Mod de preparare:
Taiem marunt 2 cepe mari, 1 ardei verde si cea mai grasana rosie pe care o aveti. Le calim in tigaie cu ulei si adaugam apoi jumatate din ardeiul iute tocat, usturoiul maruntit si condimente dupa gust.
Separat frigem crapul pe partea cu coaja pe un pat subtire de ulei cat sa prinda crusta. Fie intreg, fie feliat in 4 bucati pentru a se frige mai bine.
Se pune sosul intr-o tava lunga, se adauga o cana de apa si apoi pestele si se da la cuptor 20-30 minute.
La final se decoreaza cu ardeiul iute ramas si patrunjel si se serveste cu mamaliguta.