• 1 - 300g faina
  • 2 - 250g unt
  • 3 - 200g zahar
  • 4 - gem de caise sau prune,
  • 5 - miez de nuca,
  • 6 - un praf de sare,
  • 7 - 2-3 linguri de ulei,
  • 8 - 4 mere(optional)

Se face un aluat din faina, sare, unt, 100g zahar si 1/2 cana de apa de la frigider. Se framanta aluatul bine, se imparte in 2 bucati, una mai mare si una mai mica. Din bucata mai mare de aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina.

Se unge foaia cu gem de caise, merele curatate de coaja si razuite se aseaza deasupra. Se amesteca restul de zahar cu 1 lingura de faina si miezul de nuca pisat si se presara uniform peste umplutura.

Bucata de aluat ramasa se da prin razatoare sau se poate intinde o foaie mai subtire, din care se taie fasii si se aseaza ca un grilaj peste prajitura. Se coace timp de 20-25 in cuptorul preincalzit la foc potrivit.

Aceata e prajitura preferata a copilariei mele, imi aminteste de acasa cu drag.

Sa aveti pofta de copil:)