• 1 - Pentru blat:
  • 2 - •10 oua
  • 3 - •10 linguri zahar
  • 4 - •5 linguri faina
  • 5 - •100 ml unt topit
  • 6 - •4 linguri cacao
  • 7 - •10 linguri migdale macinate
  • 8 - •1 plic zahar vanilat
  • 9 - •1 praf de sare
  • 10 - •1 lingurita praf de copt stins in lapte
  • 11 -
  • 12 - Pentru crema:
  • 13 - •300 g unt
  • 14 - •250 g zahar pudra
  • 15 - •4 linguri cacao
  • 16 - •2 linguri esenta de migdale
  • 17 - •30 ml lapte dulce
  • 18 - •4 galbenusuri
  • 19 - •visine din visinata sau confiate
  • 20 - •2-3 linguri coniac
  • 21 - •20 ml visinata
  • 22 - •zahar pudra
  • 23 - •100 g ciocolata
  • 24 -

Pregatire:

  1. Se separa      ouale, galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cu untul topit si      racit in prealabil.
  2. Albusurile      se bat spuma.
  3. Se adauga      zaharul in ploaie, crema de galbenusuri, migdalele macinate, praful de      copt, zaharul vanilat, faina si cacaua cernute.
  4. Compozitia      se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se intinde uniform si se      baga in cuptorul cald.

Crema

  1. Untul      pentru crema se lasa la temperatura camerei.
  2. Zaharul,      galbenusurile si laptele se pun sa fiarba si se obtine compozitia pentru      crema de ciocolata.
  3. Se lasa la      racit si apoi se incorporeaza treptat cu untul moale.
  4. Se adauga coniacul      si, la sfarsit, cacaua cernuta, amestecandu-se usor.
  5. Ciocolata      se topeste la baie de aburi cu putin ulei sau unt.
  6. Se inmoaie      visinele in ciocolata si apoi se lasa la racit.
  7. Se scoate      blatul din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se taie.
  8. Blatul se      stropeste cu visinata si se pun visinele.
  9. Se intinde      crema intr-un strat mai gros, se asaza a doua foaie de tort, se preseaza      usor si se da la rece.
  10. Se orneaza      cu visinele trase in ciocolata si se pudreaza cu zahar.
  11. Pofta      buna!

prajitura cu visine si ciocolata