• 1 - Ingrediente
  • 2 - 1 pui
  • 3 - sare de mare
  • 4 - piper negru măcinat
  • 5 - ulei de măsline
  • 6 - 1/2 bețișor scorțișoară
  • 7 - 1 mână frunze de salvie
  • 8 - coaja rasă de la 2 lămâi
  • 9 - 10 căței de usturoi cu tot cu coajă
  • 10 - 500 ml lapte
  • 11 -
  • 12 -
  • 13 -
  • 14 -

Preparare

Puiul în lapte à la Jamie Oliver este cea mai gustoasă friptură de pui și se face foarte ușor. Iată rețeta faimosului Chef:

1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.

2. Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline, întorcându-l pe toate părțile până când ia o culoare aurie. În mod ideal, se folosește un recipient doar un pic mai mare decât puiul.

3. După ce s-a prăjit, puiul se scoate pe o farfurie. Se aruncă uleiul din recipient, dar acesta nu trebuie spălat.

4. Se pune puiul înapoi în oală și se adaugă restul de ingrediente. Se pune la cuptor timp de o oră și jumătate. Din când în când, se stropește puiul cu sosul din oală. Coaja de lămâie, ar trebui să ”taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios.

5. Pentru servit, se taie puiul pe farfurii și se stropește cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc.