• 1 - •1 foaie de aluat foietaj cumparat sau preparat in casa
  • 2 - •2 oua
  • 3 - •100 ml smantana
  • 4 - •1 fir de praz mai maricel
  • 5 - •3 linguri ulei de masline
  • 6 - •unt (pentru uns)
  • 7 - •150g branza telemea
  • 8 - •sare
  • 9 - •piper
  • 10 -

De inspiratie frantuzeasca, reteta de quiche cu praz este o alegere rafinata pentru un mic dejun satios sau un pranz gustos!

Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Curata si taie prazul rondele. Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga rondelele de praz (pastreaza cateva pentru decor) si lasa-le la foc mic 20 de minute sa se inmoaie. Sareaza si pipereaza.

2. Amesteca smantana, branza , ouale si galbenusul. Potriveste de sare si piper. Incorporeaza prazul calit.Eu am folosit  prazul crud romanesc  necalit si a iesit moale si gustos, in plus , pastreaza mai multe vitamine.

3. Unge o tava de tarta cu unt si asaza aluatul. Inteapa fundul tavii cu o furculita. Varsa compozitia si da la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu. Serveste cald sau rece, langa salata verde.

  • Sugestie:      Poti da mai multa personalitate acestui quiche, adaugand cateva frunze de      spanac in compozitie.

quiche cu praz  0042013-10-14 15.28.03 003 002