• 1 - Ingrediente pentru prepararea racilor:
  • 2 -
  • 3 - 1kg raci proapeti
  • 4 -
  • 5 - 1 ceapa
  • 6 -
  • 7 - 2-3 catei usturoi
  • 8 -
  • 9 - 1pahar vin alb
  • 10 -
  • 11 - sare
  • 12 -
  • 13 - piper
  • 14 -
  • 15 - 1leg patrunjel verde
  • 16 -
  • 17 - Pentru cartofii copti:
  • 18 -
  • 19 - 8 cartofi medii
  • 20 -
  • 21 - 2-3 fire rozmarin verde
  • 22 -
  • 23 - 2-3lg ulei
  • 24 -
  • 25 - 100g smantana dulce
  • 26 -
  • 27 - 100g branza telemea
  • 28 -

Reteta asta de cartofi coptii am invatat-o de la idolul meu, Jamie.

E cea mai buna, mai simpla si mai sanatoasa reteta de cartofi copti pe care am facut-o.

Se fierb racii cca 15-20min pana devin rosii. Se caleste ceapa si usturoiul in tigaie lata, se adauga vinul, se lasa 2-3minute apoi se aseaza racii. La final se presara patrunjelul.

Se spala cartofii, se fierb 20minute si se scot.

Sse aseaza in tava tapetata cu ulei, se toarna peste 2-3 lg de ulei si rozmarinul, sare si piper.

Se lasa 15 min in cuptor pana se patrund. Dupa preferinta se taie cartoful in cruce, se impinge miezul sa iasa afara si se pune o lingura de smantana si/sau telemea rasa.

Se servesc 2 cartofi cu 2-3 raci pe portie.

Pofta buna!

raci cu sos si cartofi copti cu rozmarin