• 1 - Ingrediente:
  • 2 - 2 sfecle (de culori diferite daca este posibil),
  • 3 - 2 morcovi,
  • 4 - 150 g varza alba,
  • 5 - 1 para tare,
  • 6 - ½ legatura de menta,
  • 7 - ½ legatura de coriandru (sau patrunjel).
  • 8 -
  • 9 - Pentru dressing:
  • 10 - 50 g branza feta sau orice branza cremoasa (sau cedar),
  • 11 - 5 linguri de iaurt,
  • 12 - ½ lingura de mustar englezesc (de masa)
  • 13 - 3 linguri de otet,
  • 14 - 2 linguri de ulei de masline.

Reteta a fost propusa intaia data de faimosul bucatar britanic Jamie Oliver de Food Revolution Day 2014 si este pe cat de usor de facut, pe atat de sanatoasa.
Salata-curcubeu se poate prepara in 30 de minute si sute de mii de oameni din lumea intreaga au reusit s-o faca in acest interval de timp, inclusiv copiii. In plus nu contine multe calorii, doar 191, grasimi 7.6 g , proteine 6 g, carbohidrati 23.3g zahar 10.3g si sare 0.74g, fiind insa foarte satioasa.

Reteta pentru 6 portii
Aceasta salata este colorata, foarte gustoasa si permisiva cand vine vorba de ingrediente, fiindca poti sa folosesti alte fructe sau legume.

Ingrediente:
2 sfecle (de culori diferite daca este posibil),
2 morcovi,
150 g varza alba,
1 para tare,
½ legatura de menta,
½ legatura de coriandru (sau patrunjel).

Pentru dressing:
50 g branza feta sau orice branza cremoasa (sau cedar),
5 linguri de iaurt,
½ lingura de mustar englezesc (de masa)
3 linguri de otet,
2 linguri de ulei de masline.

Preparare:
Spala in apa rece sfecla si morcovii, frecand bine pentru a indeparta tot pamantul. Rade morcovii si sfecla, toaca fin varza, dupa care pune-o in acelasi castron. Scoate samburii din para, rade-o, taie marunt menta si frunzele de patrunjel si adauga-le in salata. Pune ingredientele pentru dressing intr-un borcan, inchide-l cu un capac si agita-l bine. Gusta dressingul si mai pune iaurt, ulei sau otet dupa gust. Toarna o mare parte din dressingul obtinut peste salata.