• 1 - Ingrediente 1 portie:
  • 2 - • 1 dovlecel potrivit de mare,de preferat mai lunguiet
  • 3 - • 3 capatani mari de usturoi crud
  • 4 - • sare
  • 5 - • 1lg otet
  • 6 - • ulei

Iubesc dovleceii si am invatta sa-i prepar intr-un mod sanatos, fara prea mult ulei sau pane. Aceasta este o varianta racoroasa si cu calorii putine:)

Ingrediente 1 portie:
• 1 dovlecel potrivit de mare,de preferat mai lunguiet
• 3 capatani mari de usturoi crud
• sare
• 1lg otet
• ulei

Mod de preparare:
Splam dovlecelul,il stergem ,nu-l curatam de coaja si il taiem rondele subtiri. Rondelele le saram si apoi le asezam in tigaia cu capac , le lasam cca 2 minute pe fiecare parte sa se coaca. Facem un mujdei din usturoi, apa, sare si otet.
Intr-un vas de yena asezam strat de dovlecel, presaram un strat de mujdei, apoi dovlecel, pana terminam si usturoiul si dovleceii. Peste vas asezam un capac si lasam cca 15 minute, sa se imbine aromele, apoi adaugam ulei si otet, in functie de gust.

Sursa: www.bucataras.ro