20 de ani de Terra Madre #SaleonedelGusto #Torino, cel mai mare festival european de arta, cultura si istorie gastronomica ce aduce impreuna producatori din toata lumea. Romania va fi prezenta cu branza de burduf si porcul de Bazna IG.

Intre 22-26 septembrie Raluca Vasile, managing partner & senior brand consultant Smartbrand Consulting va fi acolo in calitate de delegat oficial #SlowFoodRomania, flavourist, blogger international si oficial de presa food & wine.

In perioada 22-26 Septembrie 2016 a avut loc la Torino Festivalul bienal Terra Madre Salone del Gusto, cel mai mare festival european dedicat artei, culturii si istoriei gastronomiei mondiale organizat de Asociatia Slow Food International, condusa de Carlo Petrini, cea mai cunoscuta organizatie militanta pentru eco gastronomie si bio diversitate ca solutii pentru suveranitatea hranei si asociatiile de producatori din intreaga lume.

Festivalul este finantat printr-un program sustenabil al Uniunii Europene.

Spre desodebire de alti ani festivalul aflat la a 20-a editie a acaparat intregul oras, zona de expozanti cu peste 2500 de standuri in pacul Valentino, Piazza palazzo, Teatro Carignano, si Lingotto.

Peste 7000 de delegati ai consortiilor Slow Food din intreaga lume, peste 250 de jurnalisti acreditati, peste 4000 de evenimente dedicate hranei dintr-un ciclu de productie scurt sau pe scurt slow food.

Culori, arome si gusturi din toate colturile lumii, demonstratii culinare in asa numitele Terra Madre kitchens, organizate pe fiecare continent, unde fiecare reprezentant al continetului respectiv a avut oportunitatea sa prezinte si sa sustina ateliere cu un preparat local de referinta.

Totul impecabil organizat, unde am avut onoarea sa fiu invitata ca delegat oficial de presa & blogger international gourmet, membru convivium Slow Food ROmania si ambasador Jamie Oliver Romania.

Romania a fost reprezentata de consortiile Slow Food Romania: Branza de Burduf Bucegi, Dulceturi de fructe de padure Sibiu si Porcul de Bazna. Anul acesta Transilvania a devenit regiune gastronomica agreata de Slow Food International si Uniunea Europeana si regiune cu cel mai mare potential de turism gastronomic din tara noastra.

Am pregatit o serie de povesti de viata, de businessuri la 2a, 3a sia 5a generatie, am intalniti oameni, chefi de renume si personalitati din domeniu care m-au marcat si despre care am dori sa se stie mai mult in Romania. Suntem deschisi sa participam la dezbateri pe tema hranei sanatoase, a lantului aliementar, emisiunis articole despre producatorii romani slow food.

Anul viitor vom organiza la Bucuresti Food Revolution Day Romania Editia a3a pe 19-21 mai 2017, eveniment unde avem partener strategic Slow Food Romania. Va fi primul an in care nu vom avea doar ateliere de gatit si nutritie, ci si zone de demonstratii culinare de preparate romanesti si internationale reinterpretate, precum si zone de expozanti dintre producatorii romani si internationali prezenti in Romania acreditati de Slow Food Arca Gustului.

#Eatlocal #RalucaVasile #ConviviumMemberSlowFood #AmbasadorJamieOliverFoodrevolution

This year we will be reporting directly from #TerraMadre #Turin.
Colors, smells and flavors from all over the world, with over 60 chefs from the restaurants, osterias and canteens, all brought together by their support for the food communities, using products from their native lands with creativity and passion. That’s the Terra Madre Kitchens! A mixture of languages and culinary knowledge with characteristic dishes from every corner of the globe, each recipe a journey. Come and discover the spices of Africa, the bright colors of the East, the intense flavors of South America, the specialties of Europe and the best gastronomy of North America & Oceania…
http://www.salonedelgusto.com/en/terra-madre-kitchens/

410acc52-d004-4baa-9749-5ca455f53acd-original

Terra Madre

raluca-vasile-media-credentials