• 1 - 10 flori de soc
  • 2 - 5l apa
  • 3 - 2lamai
  • 4 - 200g ghimbir ras
  • 5 - 100g zahar brun
  • 6 - 1 varf sofran

Dragii mei,

Anul acesta am facut cura de socata.
Si pentru ca socul are proprietati extraordinare, fiind des folosit in reglarea metabolismului, a digestiei si in curele de slabire,
am pus si la uscat ca sa-mi mai fac si in extrasezon o socata buna sau ceai de soc cu lamaie.
Pe scurt, am reinventat reteta de socata. Adica n-am folosit drojdia traditionala, ci ghimbir, pentru ca mi se pare mult mai sanatos si amplifica efectul socului si are si un plus de aciditate naturala fara fermentatie.

Deci, intr-un borcan de 5l am pus 10 flori de soc, zeama de la 2 lamaii stoarse bine si cojile ramase bine spalate.
Am lasat 24ore la macerat la temperatura camerei, am scos florile de soc si lamaia si am adaugat 2-3 radacini de ghimbir (200g) curatae de coaja si rase pe razatoarea mica, 1 varf de sofran si 100g zahar brun( puteti folosi si miere). Si am mai lasat 24h la macerat. Apoi se pune la frigider si se bea rece.

A iesit o minunatie.
De o saptamana incep ziua cu un pahar rece de socata.
Nici nu-mi mai trebuie alt mic dejun.

Spor si voua!:)