• 1 - Umplutura de mere:
  • 2 -
  • 3 - 1kg de mere
  • 4 -
  • 5 - 6-7 lg zahar brun
  • 6 -
  • 7 - 1 pachetel scortisoara
  • 8 -
  • 9 - 1 mana de nuci maruntite
  • 10 -
  • 11 - 1 esenta de rom
  • 12 -

Se prepara un aluat foetaj cu apa, faina si sare. Se unge cu un strat gros de margarina vegetala si se impatureste ca pe tricou, apoi se da la rece 3-4ore.

Se rad merele pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara. La final se adauga nuca si esenta de rom.

Foetajul pregatit se framanta, se imparte in 2 foi si se intinde mai gros de cca 3-5mm. O foaie se pune pe fundul tavii luni, se adauga umplutura de mere si se acopera cu a2-a foaie.

Se decoreaza cu zahar pudra vanilinat.

Se poate servi cu sorbet de banana sau zmeura cu sos de vanilie sau pe un pat de rodii cu inghetata de fistic.
Se lasa la cuptor cca 30 minute.

006 007 008 009 010 011024 025 026 027