• 1 - Ingrediente 4 portii:
  • 2 - • 250 - 300 g mazare
  • 3 - • 5 - 6 fire de ceapa verde
  • 4 - • un catel de usturoi
  • 5 - • 1l supa de pui sau legume
  • 6 - • 4 linguri menta tocata marunt
  • 7 - • Sare, piper, boia dupa gust
  • 8 - • o lingura zeama de lamaie sau lime
  • 9 - • 150 ml smantana

Ingrediente 4 portii:
• 250 – 300 g mazare
• 5 – 6 fire de ceapa verde
• un catel de usturoi
• 1l supa de pui sau legume
• 4 linguri menta tocata marunt
• Sare, piper, boia dupa gust
• o lingura zeama de lamaie sau lime
• 150 ml smantana

Fierbeti ceapa verde tocata marunt cu cartoful si usturoiul pisat in supa de pui sau legume. Dati in fiert apoi reduceti focul si fierbeti pana ce legumele sunt moi.
Adaugati mazarea si fierbeti pentru 5 minute. Nu fierbeti mai mult caci mazarea isi va pierde din gust.
Adaugati menta, sarea, piperul, boia si zeama de lamaie si lasati supa sa se racoreasca putin.
Pasati legumele intr-un blender apoi adaugati smantana si amestecati bine.
Serviti ca atare sau cu cateva crutoane.