• 1 - 500 g biscuiţi simpli
  • 2 - 300 ml lapte/lapte de cocos
  • 3 - 150 g unt sau margarină
  • 4 - 6 linguri zahăr
  • 5 - 1-2 fiolă esenţă de rom
  • 6 - 4 linguri cacao

Preparare

1. Jumătate din biscuiţi îi faci pesmet, iar jumătate îi rupi bucăţi mici. Pui laptele sau laptele de cocos pentru vegani (in loc de lapte si unt), zahărul, untul şi cacaua într-o crăticioară pe foc. Laşi să dea în câteva clocote, după care dai să se răcorească.
2. Adaugi în lapte esenţa de rom, îl torni peste biscuiţi şi amesteci bine. Aşezi pe masă o folie de plastic, pui compoziţia cu biscuiţi şi rulezi cât mai strâns, apăsând cu mâinile ca salamul să iasă cât mai compact. Îl dai la rece 4-5 ore.
3. Înainte să-l serveşti, îl scoţi din folie, il formezi baton  sau bilute şi îl tăvăleşti prin zahăr pudră, cacao, scortisoara, susan sau nucă de cocos.

032 033 035 036     104 040039038127