• 1 - 5-6 gramezi de urzici
  • 2 - un praf de sare
  • 3 - 1lg unt
  • 4 - 2lg smantana
  • 5 - 3lg faina
  • 6 - 4oua

 

Preparare:

Se spala bine urzicile in 2-3 ape.

Se pun in apa la fiert  cca.30min cu sare.

Se scurge din apa in surplus, se adauga 3 lg de faina si se incorporeaza. Apoi se adauga untul si smantana.

Daca doriti sa ramana un preparat de post, e foarte gustos si fara unt si smantana, se serveste simplu cu paine prajita.

Se mai lasa 5-10min la foc mic.

Se face un pat de piure de urzici si peste ele se pun cate 2 oua ochiuri moi.

Un preparat bogat in fier, fosfor, vitamina A, C si E, fibre si proteine din oua.

Pofta buna!

urzici cu oua ochiuri