• 1 - 1/2kg piept pui sau pulpa de miel, taiate cubulete
  • 2 - sare si piper negru proaspat macinat
  • 3 - ½ pachet unt
  • 4 - 3 catei de usturoi , curatati si tocati
  • 5 - 2 cani ceapa galben , tocat marunt
  • 6 - 2 linguri de ghimbir ras
  • 7 - 2 lingurite praf de chimen
  • 8 - 2 lingurite seminte de mustar galben , sol
  • 9 - 1 lingurita scortisoara macinata
  • 10 - 1/2 linguriță de cuișoare
  • 11 - 1 lingura de turmeric
  • 12 - 1 1/2 lingurite de piper cayenne
  • 13 - 1 lingura de boia de ardei
  • 14 - 2 lingurițe suc ​​de lămâie
  • 15 - 2 linguri de otet alb distilat
  • 16 - 1 lingurita de zahar brun
  • 17 - 2 lingurite de sare
  • 18 - 2 cani de apa
  • 19 -

Ambasadoarea #JamieOliver #FoodRevolution Prachi Grover ne-a propus luna aceasta sa gatim reteta preferata pentru festivalul luminii din India, Diwali*), ce se aniverseaza pe 30 octombrie. Coincidenta sau nu, in aceeazi zi cu Haloweenul American.

Eu prefer vindaloo de miel. Reteta asta o fac in fiecare an de paste, e un alt mod ingenious de a prepara mielul, foarte delicious de altfel. O tocanita indiana cu multe condimente aromate, specialitate gourme.

Ingrediente

1/2kg piept pui sau pulpa de miel, taiate cubulete
sare si piper negru proaspat macinat
½ pachet unt
3 catei de usturoi , curatati si tocati
2 cani ceapa galben , tocat marunt
2 linguri de ghimbir ras
2 lingurite praf de chimen
2 lingurite seminte de mustar galben , sol
1 lingurita scortisoara macinata
1/2 linguriță de cuișoare
1 lingura de turmeric
1 1/2 lingurite de piper cayenne
1 lingura de boia de ardei
2 lingurițe suc ​​de lămâie
2 linguri de otet alb distilat
1 lingurita de zahar brun
2 lingurite de sare
2 cani de apa

Mod de preparare:

Sare și piper în sferturi de pui . Se încălzește o tigaie mare și se topeste untul . Apoi se caleste carnea.
Se adauga usturoiul si ceapa la tigaie si sotati pana se rumeneste .
Adauga  împreună cu ghimbir , chimen , semințe de muștar , scorțișoară , cuișoare , curcuma , ardei roșu , și boia de ardei, turmenic .
Sote toate pentru câteva minute și adăugați toate ingredientele rămase , cu excepția pentru garnituri .
Se acoperă și se fierbe până când puiul este fraged . aproximativ 45 de minute . Se amestecă de câteva ori în timpul gătitului , scoate parțial capacul în ultimele 10 minute sau cam asa ceva pentru a îngroșa sosul . Acoperiti cu garnituri .

Separat se prepara orezul curry.

*)Diwali comes from the word “Deepawali” which means a row of lamps. It is the festival of lights. It is significant to many different religions for different reasons but we won’t get into the details here (triumph of good over evil, attaining liberation, freedom, New Year etc)! Regardless of the different reasons behind it, it stands for hope and friendship and love and gratitude. Special food,thanking god,lighting lamps, gifting loved ones, cleaning and decorating the house is how we celebrate Diwali. Around 15% of the world’s population celebrates this day and did you know that it is an official holiday in India,Nepal, Sri Lanka, Myanmar,Mauritius, Guyana,Trinidad & Tobago, Suriname, Malaysia, Singapore and Fiji.